Cześć Kochani ,
mamy nadzieję ,że nie zapomnieliście Dzisiaj jakże o Ważnym Dniu ?
Otóż dzisiaj jest Dzień Mamy , dzień Kobiety , która obarzyła Nas pięknym życiem ,
za które Chcielibyśmy z Całego Serducha podziękować <3
Dlatego Też Chciałybyśmy Złożyć Szczere Życzenia Wszystkim Mamą !
Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dnia Mamy ! <3
Dodatkowo w dzisiejszym poście .
Przykładowe Menu Dzień IV
I Śniadanie :
Omlet z płatków owsianych
Składniki :
- płatki owsiane 50g
- otręby pszenne 10g
- jajka całe 130g (2 sztuki)
- białka jaj 70g (2 sztuki)
- kilka kropel aromatu do ciasta (ja wybrałam waniliowy)
- słodzik
Przygotowanie :
Płatki owsiane wraz z otrębami zalewamy wrzątkiem i dodajemy słodzik.
Gdy płatki nasiąkną, wbijamy jajka i białka, dodajemy kilka kropel aromatu, dokładnie mieszamy.
II Posiłek :
Pasta z sera białego z rzodkiewką i szczypiorkiem, pieczywo, owoc, olej lniany
Składniki :
- Ser twarogowy chudy ( 2 plastry )
- Rzodkiewka ( 2 sztuki )
- Szczypiorek ( 2 łyżki )
- Jogurt naturalny ( 1 łyżka )
- Szczypta pieprzu czarnego
- Szczypta soli
- Chleb chrupki (2 sztuki )
- Morele ( 3 sztuki )
- Olej lniany (1 łyżeczka )
Przygotowanie:
Ser biały rozdrobnić widelcem, rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek drobno posiekać, wszystko razem wymieszać dodać jogurt, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Spożyć przegryzając chrupkim pieczywem. Olej należy spożyć przed lub po posiłku.
III posiłek przedtreningowy
Pierś kurczaka z kaszą jęczmienną i fasolką szparagową
Składniki:
- pierś kurczaka 130g
- kasza jęczmienna perłowa 50g
- fasolka szparagowa (żółta i/lub zielona)
- kawałek warzywnej kostki rosołowej
- oliwa z oliwek ( 10 ml )
Przygotowanie:
Kaszę i fasolkę gotujemy „al dente".
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej (na jedną porcję kurczaka wystarczy ¼ kostki).
Podajemy z kaszą i fasolką polanymi oliwą z oliwek.
IV posiłek potreningowy
Mintaj z makaronem żytnim
Składniki :
- mintaj mrożony lub świeży 150g
- makaron żytni pełnoziarnisty 60g
- kalafior i fasolka szparagowa (mała ilość dla poprawy smaku posiłku)
- sok z cytryny, przyprawa do ryb
Przygotowanie :
Makaron i warzywa gotujemy „al dente".
Rybę rozmrażamy.
Następnie skrapiamy ją sokiem z cytryny oraz posypujemy przyprawą do ryb.
Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku lub grillujemy (około 15 minut).
Podajemy z makaronem i warzywami.
V Posiłek
Ser biały z surówką z białej kapusty
Składniki:
- chudy biały ser 120 g
- olej lniany 15 ml
- kawałek białej kapusty
- natka pietruszki, ewentualnie kiełki rzeżuchy lub lucerny
- sok z cytryny
- szczypta soli
Przygotowanie :
Surówkę przygotowujemy mniej więcej pół godziny przed posiłkiem.
Siekamy drobno kapustę, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy, aby puściła sok i zmiękła.
Ser rozdrabniamy widelcem, solimy i dolewamy olej lniany. Mieszamy.
Zarówno surówkę, jak i ser „wzbogacić" możemy dodatkiem posiekanej natki pietruszki oraz kiełków.
Życzymy Miłego Dnia
J&M
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz